Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

06 Юли 2020 | 13:12
0 коментара
Общество

Епидемичната обстановка в страната се удължава с още 2 седмици - до края на юли. Правим го, за да запазим възможностат на здравния министър, в зависимост от развитие на обстановката, да издава заповеди с цел намаляване разпространението на коронавируса, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.   

Здравният министър обясни, че НОЩ е взел решение за засилване на контрола - започва масов контрол за спазване на мерките. Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола на територията си за спазване на мерките, както и пре необходимост да въвеждат нови, съобразявайки се с обстановката в съответния регион, добави Ананиев.

Министърът обясни, че  ще им бъде препоръчано, на базата на критичен анализ, да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици наблюдаваме силно разпространение на вируса. 

Ще издам днес или утре заповед, като ще определя страните в Европа и тези от Шенген и третите страни,  гражданите от които ще могат да влизат на територията на България, както и тези, които ще могат да влязат в България, но ще бъдат под 14 дневна карантина, информира Ананиев. 

Ананиев съобщи и добра новина - български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. 

Добавете Вашия коментар

TOP