Удар за бандата на Слънцето! Банскалията М. Говедарев остава в ареста

07 Август 2017 | 00:01
7 коментара
Криминално

Съдът остави в ареста Марио Говедарев въпреки оплакванията от проблеми с бъбреците. Решението на Специализирания наказателен съд е взето в четвъртък след отложено заседание заради процесуални пречки. Делото трябваше да се гледа още в понеделник, но се оказа, че томовете по него се намират във въззивната инстанция.

Причината бе забавяне по жалба за мярка за неотклонение на друг човек от групата за разпространение на дрога на Иван Митов-Слънцето. Става въпрос за Божидар Станулов. Той е обжалвал решението от 19 юли на спецсъда да бъде оставен в ареста.

Апелативният съд обаче е потвърдил това решение въпреки настояванията на защитата, че подсъдимият е с чисто съдебно минало и има непълнолетно дете на 11 години. Според съда има реален риск от подновяване на криминогенното поведение, свързано с разпространение на високо рискови наркотични вещества.

Според доказателствата на държавното обвинение в подсъдимия са открити кокаин, хероин, метамфетамин и коноп. „Колегата” му Марио Говедарев според прокуратурата е бил по-високо в йерархията – непосредствено под лидера на организираната престъпна група Иван Митов. Оплакванията му от бъбречни проблеми явно не са били достатъчно аргументирани за спецсъда.

Очаква се обаче той също да обжалва пред въззивната инстанция, уточнява Флагман. бг. Слънцето и хората му бяха задържани през август 2016 г. за това, че са организирана престъпна група за разпространение на дрога в Слънчев бряг и Банско.

Прокуратурата е категорична, че доказателствата са железни. Като индикатор за това може да се счита фактът, че делото вече се гледа по същество в спецсъда, както и че всички членове на групата продължават да са в ареста близо година, с изключение на Петър Димитров.

Необичайното е, че в групата няма представители от Бургас или други градове по морето. Марио Говедарев и Методи Зайков са от Банско, Божидар Станулов е от София, Петър Димитров и Стойко Стоев са от Стара Загора, а Димитър Тодев е от Разлог. Лидерът Иван Митов е столичанин.

източник:БЛИЦ

Добавени коментари

Do gugune публикува:
10 Август 2017 | 13:42
Tiq djipsove le ti sa bratovchedi be paun
Гагъне публикува:
07 Август 2017 | 14:25
Джипсовете не наредиха тия доносници скапани
Зайо публикува:
07 Август 2017 | 11:34
Kvo taka Im Se polaga na tiq be Doch Predatel mrasen shpionin
Edna druga публикува:
07 Август 2017 | 11:17
Taka Im se polaga banski gazarcheta haha
Georgi Asev (Doch ) публикува:
07 Август 2017 | 11:13
Така им се полага на тия нека да гния
Стойчо публикува:
07 Август 2017 | 09:48
Кво само пишат за тия Продавали са сега ще гният,да си бяха правили сметка преди да ги хванат Даже за кво ги бавят ако беше държава като държава требваше да са вече в Бобов Дол за по 10г
banskia публикува:
07 Август 2017 | 01:39
dimitur todev e chist banskalia po priakor gugune jena mu beshe ot razlog a ne toi

Добавете Вашия коментар

TOP