Удар на полицията! Унищожиха над половин тон канабис в Петричко

22 Август 2019 | 10:50
0 коментара
Криминално

На 21.08.2019 г. на територията на РУ – Петрич беше проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу престъпления, свързанаи с отглеждането и разпространението на наркотични вещества.

В хода на операцията, в местността Волого, землище на с. Кърналово, бяха намерени 58 броя зелени растения, с общо тегло 87 кг, реагирали положително на канабис.

В местността Гьоновица, землище на Петрич бяха намерени 293 бр. зелени растения, с общо тегло 439,5 кг, реагирали на канабис. След вземане на представителни проби, растенията са били унищожени по законово определения ред.  По случаите са бразувани досъдебни производства.

Около 15:10 ч. в с. Първомай, при спиране за проверка на лек автомобил Фолксваген Голф, полицейски служители от РУ – Петрич забелязват, че возещото се до водача лице изхвърля пликче на земята. Установено е, че пликчето съдържа суха зелено-кафява тревиста маса, с тегло 9,25 г, реагирала положитилно на канабис. Двамата 20-годишни петричани са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP