Ученици се опълчиха срещу тормоза в Долно Осеново

20 Ноември 2017 | 12:55
0 коментара
Култура
С анкети, беседи за кибер атаки, табла и образователни филми премина седмицата „Анти-тормоз” в училището в Долно Осеново. 
 
Вземайки под внимание все по – нарастващите агресия и форми на булинг сред учениците в България училищната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни проведе анонимна анкета за тормоза сред учениците. Тя  показа, че в училището най – сериозната проява на тормоз сред съучениците е обидата /34% от участвалите са били свидетели на подобна форма на тормоз/.
 
Друга анкета, пък показа, че те не желаят да си общуват с деца, които ги обиждат. По време на петте дни, преминали под мотото „Не на тормоза” на учениците бяха организирани различни беседи, в които им беше разяснено за термините „тормоз”, „Булинг”, „Булинг синдром”, „кибер-тормоз”. Особено интересни бяха беседите, свързани с кибер атаките сред съучениците, защото учениците осъзнаха, че никой няма право да те обижда, дори и виртуално.
 
Не малък процент от кибер – тормоза се прехвърля в действителността, влияе върху психиката и поведението на малолетните и непълнолетните. Доволни от новите знания и интересните образователни филми, възпитаниците на училището със сигурност ще споделят много повече с родители и учители, ако са станали свидетели на тормоз.
 
Изработиха интересни табла с призив „Не на тормоза”, като едно от най – интересните от тях е таблото, на което този призив е написан на повече от 15 езика. 
Инициативата е с международен характер и тази година е под мотото „Всички различни, всички заедно”, а мотото в училището бе "Имаш силата-бъди приятел".

Добавете Вашия коментар

TOP