Ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включиха в инициативата „Аз съм българче“ в Благоевград

01 Юни 2018 | 12:08
0 коментара
Култура

Две паралелки от 6. и 7. клас от Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включиха в инициативата „Аз съм българче“ в Благоевград. 

 „„Аз съм българче“ е инициатива на Академика БГ, която стартира преди 8 години. Тогава беше под патронажа на президента на Република България. Тази инициатива беше организирана във Второ основно училище „Димитър Благоев“ от г-жа Вера Георгиева, която е старши начален учител.

Тя се включи в инициативата с огромно удоволствие и от тогава до днес всяка година се включват наши ученици. Не се налага кой знае каква подготовка, защото по-голямата част от децата знаят това емблематично стихотворение още от детската градина. По-скоро протича някакъв организационен процес няколко дни преди самия ден“, посочи Борисова. 

Тя уточни, че няколко години подред участват едни и същи деца, защото когато преминат в пети клас, съответно до седми клас се приобщават към тази идея.

Целта на инициативата по време на  Международния ден на детето е децата от цялата  страна и по света да почувстват своята обща национална принадлежност.

Проявата допринася за поддържането на българско национално самосъзнание и за уважение към родния език.

Добавете Вашия коментар

TOP