Ученици от Симитли подредиха изложба на кукерски маски

22 Декември 2017 | 10:16
0 коментара
Култура

Атрактивен конкурс за най-добре изработена кукерска маска се проведе в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Симитли. Учениците доказаха, че са достойни наследници на своите бащи и дядовци и ще продължат да съхраняват тази отколешна традиция – кукерството. Младежите се включиха с ентусиазъм в надпреварата и журито бе затруднено да определи най-добрите маски сред десетките представени в конкурса. Най-красивите са изложени в сградата на община Симитли, за да могат да ги видят не само местните хора, но и гостите на населеното място.

Да дариш усмивка е един от най-красивите подаръци, който може да направи някой. Усмивките по Коледа на всички тръпнещи в очакване за чудеса, привличат положителна енергия в атмосферата. В училището в Симитли се разнесе магията на Коледа чрез десетките греещи очи и усмихнати лица на децата. Пред погледите на съученици, учители и директорите на училището Вокална група „Пламъче“, с ръководител Александър Георгиев, и приказните герои от 3-ти „в“ клас, с класен ръководител Мария Шалдева донесоха коледното настроение из гимназията.

Ден преди последния учебен ден, преди коледната ваканция малки зайчета, мечета, елфчета, снежинки и други герои от приказките пяха и танцуваха пред многобройната публика пред голямата коледна елха в СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли. Песни с невероятни коледни послания за доброта, разбирателство и взаимопомощ изпяха от вокалната група към училището, а късметчета с пожелания за успехи и радост бяха раздадени на всички от децата.

Добавете Вашия коментар

TOP