Ученици от Банско засадиха цветя по собствен проект

07 Юни 2018 | 16:20
2 коментара
Култура

Учениците от Професионалната лесотехническа гимназия в гр. Банско са победителите в обявения от община Банско конкурс за цветно оформление на обществена площ.

В „Цветната инициатива” се включиха още ученици от СУ „Неофит Рилски”, които също представиха атрактивно решение за цветна фигура. 

Печелившият проект на бъдещите лесотехници бе одобрен от общинските експерти по озеленяване и ландшафт след внимателна оценка за спазените критерии, като освен теоретично, те се включиха и в засаждането и оформянето на зелената площ.

За инициативността и естетическото си отношение към градската среда, гимназистите получиха грамота от кмета на община Банско, Георги Икономов. А оформената в центъра на Банско цветна фигура, ще радва очите на граждани и посетители през летните месеци.

Добавени коментари

банско публикува:
08 Юни 2018 | 10:20
много хубаво дано и в неделя след пазара да е така а не утъпкано
Чудя се публикува:
07 Юни 2018 | 19:00
Кое ли ще ми радва очите повече - олющената фасада или подпреният улук. Не се ли намери място с по-лицеприятен фон,та като са положени от децата толкова труд,мерак,материали,творчество...да бъде завършена една напълно красива картина?!?! Ама-не!Всичко трябва да е по Монтофонски!

Добавете Вашия коментар

TOP