Ученици и учители от Девето ОУ „Пейо Яворов“ в Благоевград в европейски тренинг в Амфиса, Гърция

05 Ноември 2019 | 17:28
0 коментара
Култура

От 20 до 25 октомври 2019 г. ученици и учители от Девето ОУ, което е координатор на проект за училищно партньорство по програма „Еразъм+“, финансиран от Европейски  Съюз, участваха със своите партньори от 6 европейски училища в краткосрочен обмен на ученици в Амфиса, Гърция. 

Гръцкото училище се намира недалеч от древния град Делфи – убежище на прочутия Делфийски оракул. По време на посещението учениците и учителите от шест училища от Испания, България, Гърция, Турция, Полша и Португалия участваха в интересни драма и арт работилници. Бе осъществено посещение на учебни занятия в училището, в които обучението на учениците бе практически насочено, бяха използвани разнообразни технически и аудио-визуални средства, интерактивни дъски и мисловни карти . 

Всички участници, в това число и учениците, бяха изключително любезно посрещнати в Областната управа, както и в Кметството на областния град. 

Обменът бе съпроводен от различни културни мероприятия и посещения на музеи за обогатяване познанията за историята и наследството на Древна Гърция.

Благоевградското училище продължава активно работата си по европейски проекти. 9 ОУ спечели още един проект по програма „Еразъм+“, предназначен за повишаване квалификацията на учителите в обучителни курсове в Гърция, Кипър, Испания и Финландия. 

През месец март 2020г. група учители от 9 ОУ „Пейо Яворов“ ще вземе участие в следващата проектна среща в град Измир, Турция.

Добавете Вашия коментар

TOP