Ученици и експерти от ЮЗДП проведоха урок сред природата

17 Октомври 2018 | 16:49
0 коментара
Общество

Ученици и експерти от ЮЗДП проведоха урок сред природата. 

„Над 20 ученици от 6 „в” клас на Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград се включиха в урок по Горска педагогика, организиран от Югозападното държавно предприятие“, каза Снежана Паскалева -  пиар връзки с обществеността в Югозападно държавно предприятие

По думите й нтерактивните игри и занимания на тема „Есен в гората” са се провели на алеята за парк „Бачиново”, а прекрасното слънчево време е допринесло за доброто настроение на участниците. 

„Докато се забавляваха, децата научиха повече за прилепите и пеперудите, за ориентирането в природата и мимикрията като начин за оцеляване и за това как могат да разчитат на приятелите в живота и в природата“, допълни още Паскалева. 

Децата са научили, че прилепите са единствените летящи бозайници, които се ориентират в тъмното чрез радиолокация. Така че тези занимателни игри са много полезни за нас“, смята един от шестокласниците. 

„Идеята е да докосваме все повече хора до природата и до професията на лесовъда, която е не само тясно специализирана, но и творческа, така че да запалим след време част от младежите да станат и те лесовъди”, коментира Снежана Паскалева.

Добавете Вашия коментар

TOP