Ученичка от СУ-Симитли е сред най-добрите в страната по правопис на английски език Spelling bee

30 Април 2019 | 11:02
0 коментара
Общество

Ученичка от СУ-Симитли е сред най-добрите в страната по правопис на английски език Spelling bee.

Финалът на деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling bee се проведе в Американския колеж в София. В него премериха сили 30- те победители от регионалните кръгове, които показаха отлични знания, концентрация и психическа издръжливост в повече от 3 часовия маратон по спелуване.  

Националният победител тази година е Виктория Иванова от 7 клас, ПМГ –Кюстендил. Нейната подгласничка от регионалното състезание Рая Георгиева Георгиева от 6в клас от СУ-Симитли се справи изключително добре на състезанието. Макар че се явява за първи път на национално ниво, Рая показа отлична подготовка, завидна памет и психическа устойчивост, с които впечатли журито и публиката. „Това не е обикновено състезание. Тук победата на един не е загуба за останалите, а пример, че една объркана дума не е край на всичко,”заяви Саманта Смит, пресаташе на посолството на САЩ.

Ето защо всички финалисти бяха наградени с материални награди, статуетки и грамоти, както и със 7 -дневен езиков лагер в Банско от 7 до 13 юли.

     Организаторите се бяха постарали да осигурят незабравим уикенд за участниците, подарявайки им посещение със забавни предизвикателства в МУЗЕЙКО. Грандиозният финал беше истинско преживяване като награда за усилията на участниците и благодарност за упорития им труд, което да ги мотивира за бъдещи успехи.

Добавете Вашия коментар

TOP