Учени с нова теория за това какво се случва след смъртта

30 Октомври 2018 | 05:38
0 коментара
Любопитно

Учени установиха, че това, което се случва, когато човек умре е съвсем различно от това, което хората си мислят.

Сензационното откритие е направено от изследователи от Медицински център "Лангоне" в Ню Йорк.

Според многогодишни наблюдения на  умиращи хора и такива в клинична смърт, след като сърцето спре, мозъкът продължава да работи активно.

По този начин в повечето случаи човек ясно разбира, че е умрял, Освен това той чувства, че тялото му вече не се подчинява на сигналите, които му изпраща мозъкът.

Това означава, че човек се чувства в капан на своето тяло.

По-рано бе съобщено, че и немски изследователи са убедени в съществуването на живот след смъртта. Учени от Германия, съвместно с колеги от САЩ, доказаха, че това е възможно. 

Резултатите били получени по време на експерименти с умиращи хора, по същото време в главния мозък била регистрирана висока електрическа активност.

Съобщава се, че в изследването са участвали девет болни на смъртно легло, които са дали съгласието си да участват в научния експеримент. Специалистите са наблюдавали състоянието на главния мозък на умиращите до момента на смъртта и малко след нея.

Те изяснили, че при всеки пациент били регистрирани мощни еклектрически импулси, възникнали след спирането на сърцето. По думите на експертите, мозъкът продължава да работи в тялото на умрелия човек и то дори по-интензивно, отколкото, докато е бил жив.

При това изследователите опровергават мнението на вярващите, че това протича за сметка на отделянето на душата от тялото. Те смятат, че става въпрос за разрив на връзката между невроните заради недостатъчен кислород и това било регистрирано на електроенцефалограмата. /Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP