Учени казаха кога COVID-19 ще миряса

30 Май 2020 | 12:02
0 коментара
Любопитно

Според учени, вирусът ще се успокои само когато сe разболеят 60% от световното население. В тази връзка много експерти и обикновени хора смятат, че е необходимо да се прекара коронавирусната болест. Според американски професори, колкото по-късно се случи, толкова по-добре.

Анча Баранова от университета Джордж Мейсън заяви, че с течение на времето не само може да се появи ваксина, но самият вирус ще стане по-щадящ, тоест човек ще боледува в по-лека форма.

Винаги е било така, че в началото на епидемията е много по-малко вероятно хората да се възстановят успешно. И това е не само заради липсата на лекарства, но и заради знанията за щама по принцип. Днес например е известно, че коронавирусът нарушава коагулацията на кръвта, което води до образуване на кръвни съсиреци. Лекарите прилагат на пациентите антитромботична терапия.

Днес ситуацията се влошава от факта, че по целия свят започна да се разпространява новият тип Covid-19, който е по-заразен и опасен. След известно време мощта на грипа ще отслабне, така че, колкото по-късно се разболеем, толкова по-добре, пише zdrave.to

С течение на времето броят на асимптоматичните пациенти само ще се увеличава; ще се формира общ имунитет. Важно е да се отбележи, че при хора, които са били болни с лека форма на заболяването, имунната система е по-предразположена към нова инфекция.

Добавете Вашия коментар

TOP