Учени доказаха: Размерът наистина има значение

29 Май 2017 | 01:06
0 коментара
Любопитно

Размерът наистина има значение, показа цитирано от PopSci проучване, според което мъжката красота зависи поне отчасти от… големината на „достойнството”.

Жени, на които били показани различни компютърно генерирани изображения на голи мъже, единодушно обявили по-надарените като по-красиви и привлекателни. И макар че много изследвания поставят акцента на мъжката красота върху ръста, оказва се, и дължината на пениса е не по-малко важна в очите на заинтересованите.

Тревожната новина е, че в очите на жените няма достатъчно дълго или достатъчно дебело. Колкото и да увеличавали учените размерите на виртуалните господа, дамите винаги ги оценявали все по-високо и по-високо по привлекателност, доказвайки, че идеалният размер – ако такъв изобщо съществува – е извън сферата на реалистичното, или поне е по-значителен от онези, изобразени на 343-те картинки, използвани в експеримента.

Дължината на пениса се оказала особено решаваща за привлекателността на високите мъже, вероятно защото техният ръст карал съответния орган да изглежда по-малък. Този „ефект на контрастния размер” се оказал особено важен за по-едрите жени.

Австралийският екип, организирал проучването, заключава, че явното предпочитание на дамите към по-надарени мъжкари е накарало човешкия род да еволюира с по-големи по размер мъжки полови членове от останалите примати. Причината за това предпочитание не е научно доказана – според изследователите, тя може да се заключава в по-силното удоволствие при полов акт или дори да е „чисто естетическа”.

Каквато и да е истината, ръководителят на изследването д-р Брайън Моц от Австралийския национален университет в Канбера е категоричен: „Резултатите пряко противоречат на твърденията, че размерът на пениса не е от значение за повечето жени”.

Добавете Вашия коментар

TOP