Учебни заведения и образователни школи представят дейността си в „Училищна панорама 2018“ в Благоевград

28 май 2018 | 14:15
0 коментара
Учебни заведения и образователни школи представят дейността си в „Училищна панорама 2018“ в Благоевград

Шестото поредно издание на „Училищна панорама“ бе официално открито в центъра на Благоевград.  На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевград и езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.

  Инициативата бе открита от Симона Митова, началник на отдел „Образование“ в Община Благоевград и Ивайло Златанов, началник на РУО.     В тазгодишното издание на „Училищна панорама“  участие взима и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на Центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага Центъра, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта в малчуганите.

   Участие взеха още ПМГ „Акад. Сергей  П. Корольов”, ПГТЛП  „Гоце Делчев“,  ПГИ „Иван Илиев“, НХГ гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, ПГСАГ „Васил Левски”, II ОУ „Димитър Благоев”, Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, III ОУ „Димитър Талев”, V СУ „Георги Измирлиев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, VII СУ „Кузман Шапкарев” и Езиков център „LinguaMundi”.

     Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар. Това ще помогне на всеки заинтересован информирано и мотивирано да направи своя избор, а отговорността на педагозите да бъде споделена от родители, държавни институции, извънучилищни организации, кариерни консултанти.

Учебни заведения и образователни школи представят дейността си в „Училищна панорама 2018“ в Благоевград снимка 1Учебни заведения и образователни школи представят дейността си в „Училищна панорама 2018“ в Благоевград снимка 2

Добавете Вашия коментар!