Участъкът от АМ "Струма" край Благоевград все още няма Акт 16

24 Юли 2019 | 10:29
0 коментара
Общество

Само два месеца след откриването новата отсечка от АМ „Струма”, край Благоевград тя вече е затворена за ремонт.

Движението в платното в посока София няма да се осъществява до края на седмицата. От фирмата изпълнител твърдят, че ремонтът не е заради некачествено изпълнение, а е планиран още преди пускането в експлоатация на отсечката.

„Не става дума за ремонт, защото обектът още е в строеж. Той не е пуснат в експлоатация, но се използва, заради натоварения трафик, който е в летните месеци. Пуснахме движението, но останаха видове работи извън пътното платно, които трябва да се довършат”, коментира главният инженер на фирмата изпълнител Емил Минчев.

„Пътят е пуснат с Акт 15 и предстои да се направи държавна приемателна комисия, на която участъкът да бъде пуснат с Акт 16. Пътят е годен за експлоатация и в момента не текат ремонтни дейности. По нареждане на ръководството, с цел безопасност, трябва да се направи профилактика на всичко. В момента на отсечката се калибрират лагерите, защото са монтирани при доста високи температури и трябва да се адаптират към сегашните стойности”, посочи представител на фирмата изпълнител. 

Добавете Вашия коментар

TOP