Участници от клуб „Виж природата” при читалищна библиотека гр.Кресна посетиха резерват „Тисата”

05 Април 2017 | 08:41
0 коментара
Общество

Участници от клуб „Виж природата” при читалищна библиотека гр.Кресна посетиха резерват „Тисата”,гр. Кресна. Посещението е едно от многото дейности на клуба, които се осъществяват по проект който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „ Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016г. с Министерство на културата.

Цел на посещението бе Запознаване с ценни и защитени видове. Разходката бе осъществена по определена за туристи пътека. Маршрут Промкомбинат – м.Тополово и обратно.Главен специалист Р.Ников запозна децата с правилата и забраните на резервата. Разказа им за представителите на флората и фауната.

Учениците видяха характерните растителни видове запазени в естествената им среда: дървовидната хвойна,келявия дъб, косматия дъб, зимния дъб, мърджана, храстите грипа, червена хвойна, драка, жасмин, а децата използваха определители за птици, бозайници, дърветата и храстите. Представителите на птиците, от който ние видяхме само корморан. Разказа ни за влечугите. Видяхме и направихме снимки на следи от лисица и сърна. Видяхме дупка на язовец. Научиха, че когато вървят трябва да бъдат тихи, защото животните се плашат и не можем да ги видим. Да се оглеждат за опасни дървета, които са изсъхнали и могат да паднат. Научиха, какво означават маркировките в резервата: начало и край на резервата, пътека разрешена за посещение, каза Ментор: Д. Драчева

Добавете Вашия коментар

TOP