Търговският регистър вече работи

27 Август 2018 | 14:00
0 коментара
Общество

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, 27.08.2018 г.

Всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури, съобщиха от Агенцията по вписванията. От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени.

Търговският регистър блокира на 10 август. Според Агенцията по вписванията заради технически проблем достъпът до информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, е бил преустановен.

На 15 август започнаха да работят само електронните справки в регистъра. Според експерти проблемът с блокирането на Търговския регистър е бил заради занижен контрол.

След скандала последва и оставката на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която успокои, че нямало изгубена информация. Министърът на правосъдието сезира прокуратурата, ДАНС и МВР. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP