Туристи окупират Банско за 3 -ти март, хотелите препълнени!

27 Февруари 2018 | 15:54
0 коментара
Общество

Над 10 000 туристи превземат Банско покрай Националния празник 3 март.

Причината – трите поредни почивни дни – събота, неделя и понеделник.

Хотелите в Банско, Разлог, Добринище и село Баня са почти запълнени на 100 5, хвалят се собствениците им като уточняват, че много от резервациите са направени от руънци, сърби и македонци.

Хотелиерите предлагат пакети с две и три нощувки.

„Много от нашите туристи предпочитат да пътуват в последния момент. Повечето не са организирани групи, а идват индивидуално. Цените още в началото на зимния сезон леко ги завишихме, но интересът към курорта е голям. Радваме се на по-добра заетост в сравнение с миналата година, въпреки че част от туристите се отказват от почивка в Банско заради опашките пред единствения кабинков лифт”, сподели Яна Рахова, която дълги години е хотелиер в най-добрия ни зимен курорт.

Като цяло близо 220 000 българи планират туристическо пътуване за Националния празник - 3 март, голяма част от тях ще изберат за тези почивни дни патриотичния туризъм под формата на походи по местата, свързани с Освобождението на България.

Около 280 000 души пък се очаква да предприемат пътувания за Великден, като повечето от посещенията ще са при близки, роднини и приятели, както и за балнео, СПА и ски ваканции.

Добавете Вашия коментар

TOP