Туристи окупираха Добринище за Великден, концерт радва жители и гости на града

07 Април 2018 | 13:51
0 коментара
Култура

Туристи изпълниха курорта Добринище за великденските празници. Всички 3000 места са заето от българи, решили да изкарат тук светлите християнски дни.

Гостите избират градчето заради по-ниските с 10-20% цени на нощувките в сравнение с тези в общинския център Банско. Другата причина са топлите минерални извор

Навръх Великден от сцената на площада в населеното място ще се пее български фолклор. Гост-изпълнители ще са народният певец Янко Неделчев и младата изпълнителка Магдалена Балабанова.

Своя талант ще демонстрират за пореден път и местните самодейци. През целия ден в неделя ще има музика и танци в центъра на Добринище.

Градът ще продължи с изненадите за гостите си и в понеделник, 9 април. С литийно шествие, облечени в народни носии, стотици жители и гости ще стигнат до местността Свети Никола. Много от местните хора ще отидат дотам с каруци, защото такъв е обичаят. Всички ще се помолят за здраве и благоденствие. След това ще се върнат в центъра на града, за да се веселят под звуците на музиката. 

Добавете Вашия коментар

TOP