Турция одобри екстрадицията на Митьо Очите, връща го на 15 февруари

13 Февруари 2019 | 12:08
0 коментара
Криминално

Митьо Очите ще бъде върнат в България в петък, 15 февруари.

Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Искането на българската прокуратура за екстрадирането на Димитър Желязков е уважено и предаването му ще бъде извършено на 15 февруари на летище „Ататюрк” в Истанбул.

"Турските власти са уведомили главния прокурор, че са уважили искането му за екстрадиция на Димитър Желязков и че имат готовност да осъществят фактическото предаване на лицето. Такова фактическо предаване вече е уговорено, като трима представители на Главена дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието са изготвили план, който е одобрен от турското министерство на правосъдието. Утре отпътуват за Истанбул, където на 15 февруари ще приемат Димитър Желязков и ще го конвоират до България с полет, който пристига на летище София същият ден", обяви Арнаудова за БГНЕС. 

Както е известно Митьо Очите е с обвинение за ръководител на организирана престъпна група, извършвала рекет, изнудвания и палежи. Той се измъкна от страната и за него бе издадена европейска заповед за арест. Впоследствие бе задържан в началото на август в хотел в Истанбул.

Добавете Вашия коментар

TOP