Трогателно! Ученици дариха храна на кухнята за бедни в Благоевград

21 Март 2018 | 13:09
0 коментара
Общество

Ученици от "Клуб по доброволчество” при Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград събраха голямо количество плодове за хората от кухнята за бедни към църквата “Св. Николай”.

това стана възможно балгодарение и на оказаната им подкрепа от училищното ръководство и родители, които насърчиха децата по в акта им по милосърдие.

Децата се включиха в екипа от доброволци към Православен център - Благоевград и раздадоха събраните продукти.

Доброволческият клуб е създаден по идея на училищния психолог Катерина Славова, с желанието децата да бъдат възпитани в духът на милосърдието и добротата. Макар, че клубът съществува само от няколко месеца, децата вече са се включили в редица инициативи.

Училищният "Клуб по доброволчество" е първият на територията на Благоевградска област, уточни Катерина Славова, която вярва, че работата в клубът ще обогати и мотивира децата да бъдат всеотдайни към хората в нужда.

“Аз се радвам, че ние започнахме в нашето училище и децата все повече и повече разбират какво означава и стават все по- дейни и инициативни да помагат", убедена е тя.

За втора година преди празника Благовещение доброволци от кухнята за бедни в Благоевград организират благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат използвани са облагородяване на пространството около храма и закупуване на ново кухненско оборудване.

Благотворителният базар ще бъде на 23 март на площадното пространство пред община Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP