Трима световни шампиони идват в Банско

22 февруари 2021 | 11:17
0 коментара
Трима световни шампиони идват в Банско

Трима от актуалните световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Ит) ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско.
Сред потвърдилите участие 61 алпийци от 19 държави са Матьо Февр, Фр – световен шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом, Марко Шварц, Ав – световен шампион в комбинацията и бронзов в гигантския слалом, и Фабиан Уилкенс Солхейм, Нор – световен шампион в отборната надпревара.

От алпийците, спечелили медали в Кортина в Банско ще са Алекси Пентюро, Фр (бронз Супер-Г, сребро Алпийска комбинация), Лоик Меяр, Швейц (бронз Паралелен гигантски слалом и Алпийска комбинация), Лука де Алипрандини, Ит (сребро Гигантски слалом), Филип Зубчич, Хърв (сребро Паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен, Нор (бронз Слалом).

Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско. Пентюро е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 т, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 т.
България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом.

И двата старта в събота и неделя са от 11 часа и 14 часа.


Добавете Вашия коментар!