Трима пострадаха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"

09 Октомври 2018 | 09:29
0 коментара
Криминално

 Сметището край Ихтиман за пореден път стана причина за пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“, верижна катастрофа между пет автомобила прати в болница трима.

Рано тази сутрин на 46-и км стана верижна катастрофа, предизвикана от разстлалия се пушек от горящото сметище.

Според информацията на АПИ задимяване и ниска мъгла в района край Ихтиман силно затруднява движението по АМ „Тракия“.

Настъпили са пътни инциденти и верижна катастрофа с участието на пет превозни средства. Двама са пострадалите от катастрофата до Ихтиман, приети в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. Това са жена (Р.В. на 40 г.) и мъж (Н.К. на 30 г.), съобщиха от здравното заведение. И двамата са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена. Един от пострадалите е в друго столично здравно заведение с черепномозъчна травма. Петима са получили медицинска помощ след верижната катастрофа на АМ „Тракия“. Трима са в болнични заведения. Движението в участъка на инцидента вече е отворено. Това съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов на брифинг, който се проведе на разклона за с. Лозен, за тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия".

"Трима са по-тежко пострадали. От тях само един е с травма в главата, който го обработват в софийските болници в момента. Много тежка атмосферна обстановка. Надявам се, че до час ще нормализираме движението по магистралата", уточни Николов. Сметището още дими и видимостта е затруднена. Горенето се дължи на процеси на гниене и в резултат на самозапалване. То не е работещо.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев каза, че още вчера е задейства план за пожари и че сметището е било потушено още вчера. Има доста хора, които събират отпадъци и може и те да са причинили пожара, добави той.Движението в посока Пловдив временно е преустановено, а пътят от Пазарджик към София трафикът е насочен по стария път. Пътни полицаи са на място и регулират движението. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP