Трима министри на парламентарен контрол

16 Февруари 2018 | 07:40
0 коментара
Политика

В края на седмица, работата на народните представители ще бъде изцяло посветена на парламентарен контрол. За 16 февруари обаче само трима министри ще се явят в пленарна зала, за да дават отговори на депутатски питания и въпроси.

Първи на парламентарната трибуна ще се качи здравният министър Кирил Ананиев. Към него има отправени общо пет въпроса. Един от най-сериозните въпроси, на които Ананиев трябва да даде отговор е свързан с проблемите в двете детски кардиологични отделения в МБАЛ "Национална кардиологична болница". Министърът ще даде отговор и на въпроса за тежкото положение на Центровете за спешна помощ в общините от област Перник, както и на този за намиране на решение за казуса със закритата болница за туберколозни заболявания в гр. Сливен.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов също ще участва в парламентарния контрол. Към него има зададен един въпрос, който чака отговор, а именно относно състоянието на атмосферния въздух на територията на община Бургас.

Седем са въпросите, на които отговор трябва да даде вътрешният министър Валентин Радев. Той ще трябва да разясни ситуацията около функционирането на Националната оповестителна система при бедствия и аварии.

Друг въпрос, който чака отговор е относно ефективността на работата на оборудваните с камери и микрофони патрулни автомобили при превенция и разкриване на престъпления от различен характер. Радев ще каже и каква е организацията на работата на Гранично-контролно пропусквателните пуктове /ГКПП/. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP