Трима гурбетчии от разложкото село Добърско под карантина извън селото в къщички

27 Март 2020 | 09:19
1 коментара
Общество

Трима души от разложкото село Добърско, прибрали се преди няколко дни от чужбина, са поставени под карантина напълно изолирани дори от семействата и роднините си. Хората са настанени в къщички в местността Козария над  селото, собственост на софиянец, който предоставил имота си за тази цел. 

Карантинираните нямат контакт с никого, дори с роднините си. Те сами поискали да бъдат напълно изолирани от останалите, за да са спокойни жителите на селото и най-вече за  да предпазят семействата си, ако евентуално са носители на вируса. Тримата са се прибрали от Германия, където са работели заедно.   

„Нямат контакт с никого – нито с роднини, нито с хората от селото. Те сами си предложиха този вариант. Сега семействата им носят храна, оставят им я отвън и нямат абсолютно никакъв контакт. Къщичките, където са настанени, са извън селото, собственост са на човек от София, който преди години купи имота. Къщите не се посещават и собственикът реши да ги предостави за тази цел”, каза кметът на селото Илиан Джунев.

На място са поставени и отделни контейнери за смет, където да се събират отпадъците. След изтичане на карантинния 14-дневен срок мястото ще бъде дезинфекцирано. 

В селото има още няколко човека, които са поставени под карантина, също прибрали се от чужбина. Завърнали се гурбетчии има във всяко населено място в община Разлог, а общият им брой надхвърля 100 човека. До края на седмицата се очаква да се приберат още от работещите в чужбина.

Засега никой от поставените под карантина не е проявил симптоми за коронавирус. Няма информация и за нарушаване на карантината.Струма

Добавени коментари

драглище публикува:
27 Март 2020 | 10:10
драглище праща много поздрави на Добърско добре дошли в състезанието кой е по по най вече знаете че Драглища има двама с короната

Добавете Вашия коментар

TOP