Трима фотографи бяха отличени във фотоконкурса „Европа в моя регион 2017“

25 Април 2017 | 18:13
0 коментара
Общество

Над 70 фотоса бяха показани във фотоизложба , подредена във фоайето на зала „Яворов“. Тя бе представена в деня на подписване на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз и сложи край на  фотоконкурсът „Европа в моя регион 2017“ .

   Церемонията бе официално открита от заместник-кмета по европейските проекти и програми Зорница Кралева.  „Мисля, че европейските фондове са част от нашето бъдеще, ние сме част от Европа. Смея да твърдя, че малка България също е дала много на Европа и не случайно през 1962 година  Шарл де Гол казва, че България е в основата, в културата и цивилизацията на Европа, след което го потвърждава и Франсоа Митеран.“, каза г-жа Кралева, като допълни още  : “Нека да бъдем в Европа, нека тя да бъде в нас“. Тя поздрави участниците от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, като им пожела късмет и успехи.

   Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и заместник-кметът по европейски програми и проекти Зорница Кралева застанаха редом до участниците за да връчат наградите на победителите.

   На първо място, с 603 гласа бе отличена Цветелина Ангелова, която спечели дигитален фотоапарат. Второто място, с награда дигитална фоторамка  бе отредено за Нели Милушева, която има 468 гласа за своята снимка. На трето място се подреди Кирил Благов с награда външна батерия за мобилен телефон, спечелил с 340 гласа.

   Областен информационен център- Благоевград бяха подготвили много изненади и богата програма за своите гости и посетители.

   За всички участници във фотоконкурса „Европа в моя регион 2017“ имаше подготвени грамоти и поощрителни награди. Фотографиите  участвали в конкурса ще бъдат подредени в зала „Яворов“ до 9 май 2017 г.

Добавете Вашия коментар

TOP