Трима души загинаха при жестоката верижна катастрофа с над 50 автомобила в тунела "Витиня" на АМ „Хемус”

08 Октомври 2015 | 21:02
0 коментара
Криминално
Трима души загинаха при жестоката верижна катастрофа с над 50 автомобила в тунела Витиня на АМ  Хемус”

Трима души загинаха, а десет са ранени при жестоката верижна катастрофа с над 50 леки и тежкотоварни автомобила в тунела "Витиня" на автомагистрала „Хемус”.

Катастрофата стана малко след 13 часа днес. Екипите на полицията и пожарната продължават да оказват съдействие на хората, попаднали в катастрофата. В тежкото произшествие са участвали 51 превозни средства, 10 от които тежкотоварни. Спасителните екипи са транспортирали до различни болнични заведения 10 души, чието състояние е тежко, но няма опасност за живота им.

В тежкото произшествие са участвали 51 превозни средства. 

"Пирогов" е прието 9-годишно момиче с рани в областта на главата. Бременна жена е настанена в болница "Св. Анна" с гръдна травма, съобщи пред Антон Луков, завеждащ връзки с обществеността в болницата. „Бременната жена е във втория месец. Докарана е в "Света Анна" с гръдна травма, стабилизирана е, оставена е за наблюдение, тази вечер ще преспи в болницата. Няма опасност за живота й”, каза той. Вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция, съобщи главен комисар Георги Костов, който отиде на мястото на катастрофата. Движението бе спряно и в двете посоки.

Обстановката е тежка, а преминаването по автомагистрала „Хемус”, в района на прохода „Витиня”, бе спряно и в двете посоки. Към момента, движенето в посока София вече е възстановено. В другата - автомобилите се пренасочват от Богров по стария маршрут. Главният комисар уточни, че полицейски служители от ОДМВР–София, СДВР и девет пожарни екипа продължават да оказват съдействие на хората, попаднали във верижната катастрофа.

Друг тежък инцидент стана и на автомагистрала "Тракия". Около 16.40 часа след 56-и км на автомагистрала „Тракия“ в посока София, лек автомобил „БМВ“ е излязъл вдясно от платното за движение. При инцидента са загинали двама от пътниците в колата – 78-годишен мъж и жена на 56 години. Пострадала е 31-годишна жена, която е настанена в болнично заведение без опасност за живот. От полицията информират, че огледът на място продължава, изясняват се причините, довели до тежкия инцидент. Няма затруднения за движението по автомагистралата. Източник: БГНЕС

Трима души загинаха при жестоката верижна катастрофа с над 50 автомобила в тунела Витиня на АМ  Хемус”

Добавете Вашия коментар

TOP