Три природни парка ще вземат участие във фестивала “Зелени дни 2016”

30 Септември 2016 | 08:46
0 коментара
Общество
Три природни парка ще вземат участие във фестивала  Зелени дни 2016”

За седма поредна година Дирекциите на Природен парк “Врачански Балкан”, „Българка“ и „Русенски Лом“ към Изпълнителна агенция по горите ще вземат участие във фестивала “Зелени дни 2016”.

Събитието ще се проведе от 30 септември до 2 октомври 2016 г. в гр. София в пространството между Народния театър и площад „Александър Батенберг“.

Целта на изложението е популяризирането на екологичния и селски туризъм, употребата на био продукти и храни и стимулиране на био производството в страната, съобщиха от агенцията по горите. Дирекциите на парковете ще представят възможностите за туризъм в защитените територии, както и възможностите за организирането на образователни дейности с младежи и доброволци.

Природозащитната и образователна дейност ще бъде демонстрирана с организирането на специално работно ателие „На среща с лешоядите”, което ще се проведе на 2 октомври от 11.00 часа.

Основна цел на форума „Зелени дни“ е да запознае столичани и гостите на града с разнообразни начини за отговорно използване на природните ресурси и устойчиви бизнес модели, както и създаване на трайна промяна в обществените нагласи в полза на уважение към културното и природно наследство и живите традиции на България. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP