Три месеца по 50 лева помощ за всеки пенсионер заради коронакризата

27 Юли 2020 | 17:27
2 коментара
Бизнес

Всеки пенсионер ще получава по 50 лева добавка към пенсията си в рамките на три месеца. Това е една от социалните мерки, анонсирани от правителството в отговор на последствията от коронакризата. Изплащането на добавките ще започне от следващия месец. БГНЕСЗа целта ще бъдат отделени 318 млн. лева.

Кабинетът отпуска близо 2 млрд. лева за социални и икономически мерки

"Ако пандемията продължи, след изтичането на тези три месеца, мярката отново ще бъде обсъждана", посочи на брифинг премиерът Борисов.

Министър-председателят обяви, че кабинетът ще отпусне близо 2 млрд. лева за социални и икономически мерки, свързани с борбата с COVID-19.БГНЕСДруга социална мярка е увеличението на минималното обезщетение за безработица. То ще скочи от 9 на 12 лева от октомври. 

Добавени коментари

Пенсионер публикува:
27 Юли 2020 | 22:57
Пред мен са два варианта:!-До тогава може и да ме няма. 2.Ако ме има-може Бойко да го няма и да няма кой да ми ги даде.Изводът е "Поживели-видели".
Селянче публикува:
27 Юли 2020 | 17:34
А една друга медия излезе с гръмко заглавие, че се дават по 150лв.на пенсионерите, обаче в края на статията си уточниха, че става дума за три месеца по петдесет лева...

Добавете Вашия коментар

TOP