Три години Българската армия е останала без доставчик на храна

10 Декември 2018 | 05:16
1 коментара
Политика

 Българската армия е останала без доставчик на храна от три години. Заради висящата процедура по избор на доставчик Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка.

Заради висящата обществена поръчка командирите твърдят, че са принудени да нарушават закона, признава началникът на Военнморските сили контраадмирал Митко Петев, сочи разследване на бТВ.

„Командирите са изправени пред една страшна дилема – или да нарушат закона и да не осигурят безплатната храна, или да я осигурят по нерегламентиран нормативно път, което отново е нарушение на закона”, заяви контраадмирал Петев.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че са пускани обществени поръчки до 30 хил. лв., което е законно изключение.

Според адвокат Грета Ганева това е заобикаляне на закона. „Заобикаляне на закона се счита за състояние, в което със законни средства постигаш забранени от закона цели”, каза юристът. „Аз ви казвам, че няма какво да се направи. Или трябва да храним войниците, или да разпуснем армията”, посочи Каракачанов.

Месец след встъпването в длъжност на Каракачанов 3-членен състав на Върховния административен съд дава решение на министъра обжалваната процедура по обществената поръчка да продължи. /БГНЕС

 

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
10 Декември 2018 | 09:43
Ммммдаа,нема такава държава!Това,че поръчката се жали е нещо нормално,но нормално ли е да се жали три години.В чий интерес е да не се сключва договор за доставка на храна за армята по надлежния ред!?На МО или на участниците в процедурата по ЗОП?Да,реторичен е въпроса!Снощи в гледах в едно интервю Кр.Каракачанов да се пени из муцката и да обяснява,че ако не се изхранва армията ще се разпусне и когото ВАС се произнесъл с решение да се продължи процедурата,той взел че я закрил заради промени в ЗОП.А!?И за какво е всичко това?!Ами за едни 31 мил.лева,похарчени по усмотрение на МО без конкурентни договори.Колко са изядени и колко откраднати,само баби знаят и тези които прибират парсата! Така е в държавата на трите прасета!!!

Добавете Вашия коментар

TOP