Тревожно! Сградата на театъра в Благоевград пропада!

24 Януари 2018 | 10:18
1 коментара
Култура

Сградата на Драматичния театър в Благоевград пропада в земята и се нуждае от спешно укрепване, съобщи БНТ. За последните две десетилетия сградата е „потънала“ с повече от 10 см. Има разместване на външните плочки, част от вратите и дограмата са изкривени, и това крие опасност за посетителите.

Директорът на театъра Александър Галперин сподели, че теренът, върху който се намира сградата е с подпочвени води. Той предполага, че зачестилите напоследък земетресения допринасят за разместването на земните пластове, а оттам и на самата конструкция на сградата.

Два пъти е пусната информация до Министерството на културата за проблема. Теренът под сградата е общинска собственост и затова е сезирана и Областната управа. От там отговорът е че възлагането на фирма за експертно становище, както и какви средства ще са необходими за бъде укрепена сградата е от компетенцията на Министерството на културата.

Изпратено е запитване до Министерството на културата какви мерки се предвиждат да бъдат предприети за укрепване на сградата на Драматичния театър в Благоевград. От там все още няма отговор.

Добавени коментари

МИТРЕ публикува:
24 Януари 2018 | 12:10
Да не се играе хоро на сцената и никакво скачане ...

Добавете Вашия коментар

TOP