Тревога! Увеличава се броят на пътнотранспортните произшествия в Пиринско

28 Септември 2017 | 13:36
1 коментара
Общество

Общо 39 души са намерили смъртта си на пътя от началото на тази година до момента в Благоевградско, броят на ранените е 433, а пътните произшествия са общо 364.

В сравнение с 2015 г. се наблюдава увеличение както на убитите лица - с 14.7%, така и на произшествията  и ранените лица съответно – с 20.1%,  и  13.9%.

45.0% от пътнотранспортните произшествия са регистрирани в населените места – със 176 ранени и 7 убити. Извън населените места са регистрирани 200 произшествия, съответно с 257 ранени и 32 убити.
По общини най-голям брой произшествия е регистриран в община Благоевград – 107, съответно със 119 ранени и 4  загинали, следвана от община Сандански, където са регистрирани 47 ПТП, с 59 ранени и 3 убити лица.

Най–малко произшествия са регистрирани в община Белица – 3 на брой, със 7 ранени  лица.
През 2016 г. най-голям брой произшествия са регистрирани през месец юли – 41, а най–малък през месеците януари и март – по 20.

През месеците юли и август ранените лица  са най-много  – по 46, а най-малко са през месец януари – 18.

Най-голям е броят на загиналите лица през месец юли – 7, а най–малък през месеците април,октомври и декември  – по 2.

По дни от седмицата, най-голям брой ПТП са настъпили в събота – 57, с 6 загинали и 74 ранени лица, и в понеделник – 57, съответно с 6 загинали и 64 ранени лица.

Снимка: Нова ТВ
 

Добавени коментари

МТ публикува:
29 Септември 2017 | 01:37
А вие какво очаквате? Карат се автомобили без светлини, без да се подават мигачи, нагли водачи карат в насрещното, само и само да изпреварят колоната на светофара. Докато си говорят по телефоните. И това става пред очите на полицаите! Които се изживяват като статистици и документалисти на произшевствия. Не като хора, които с действията си трябва да осъществяват контрол, да всяват респект и налагат превенцията по пътищата. А за карането с отнета книжка?! Затвор трябва, затвор! А в същото време се променят закони и се увеличават глоби, които само вдигат мизата на катаджиите с невинното „И какво правим сега?“. Между другото, да сте виждали катаджии, излезли на протест за заплати или лоши условия на труд? Няма и да видите. Не, те нямат други доходи. А да сте виждали циганин в учебен автомобил? Но като шофьор на такси сте виждали! А таратайките, които минават на преглед? Онзи ден минах - две коли ни провериха на един канал. За двайсет минути. Какво точно ни провериха?! А шофьорските изпити и книжки? Колко от вас си спомнят правилника за движение? Книжката трябва да се подновява не с медицинско, извадено за половин час с минаване през шест кабинета. След като изтече, книжката трябва да се получава САМО след полагане на нови изпити с текущите листовки и изпит по кормуване. Познавам човек с три подновени книжки и златен талон. И за тези 25 години има всичко на всичко 3 (три) часа практика. Така ще отпаднат и неделните шофьори, и несигурните, и възрастните. Ами пътищата без маркировка, със скрити зад клони и храсти пътни знаци? Ама всичко това било скъпо. За кого е скъпо? За убитите на пътя? За осакатените в катастрофи?

Добавете Вашия коментар

TOP