Телата на трите деца, удавили се в морето край Дуранкулак, са открити и са разпознати, съобщи  кметът на Шабла Мариян Жечев.

Момчетата са открити на около километър в южна посока от мястото, където се влезли да се къпят в събота - неохраняем плаж край село Крапец.

Децата са на възраст между 12-15 години.

В морето влезли четири момчета, три от децата изчезнали в бурните вълни, а четвъртото успяло да изплува и тръгнало да търси помощ. Момчето достигнало на около 500 метра до плажа на къмпинг "Космос" край Дуранкулак, където потърсило помощ от спасителите на БЧК. Те сигнализирали на телефон 112 за инцидента.

От два дни в Крайморска Добруджа духа силен североизточен вятър, който образува големи вълни в морето и прави плуването опасно, а на места и невъзможно.

Спасители предупреждават и за мъртво вълнение.

Четирима мъже се удавиха само през последните два дни по Южното Черноморие,

смъртните случаи са в Слънчев бряг, Приморско и Бургас, съобщи Дарик.

Летовници открили тяло на плажа до пост №6 в Слънчев бряг–юг. Извършен е първоначален оглед и данни за насилствена смърт не са открити. Тялото е на мъж с неустановена самоличност, на видима възраст 50-60 години, висок 170 см., облечен с тъмен бански. Вероятна причина за смъртта е удавяне.„

В Районно управление - Приморско било получено съобщение за това, че в морето на Международния младежки център се дави младеж. Той бил молдовец, на 24 години, пристигнал на почивка с приятели.

Близо до пост 4 на Южния плаж в Приморско се удавил и 27 годишен турист от Пловдив. Констатирано е, че при бурно море, водните спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им. Успели да извадят единия мъж, но вторият е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Оказало се, че те са двама братя близнаци.

Днес сутринта е намерен удавен мъж на Северния плаж в Бургас. Той е на видима възраст между 50 и 60 години, на лявата му ръка има татуировка, наподобяваща тежководолаз.