Трагедия! 30 - годишен доктор - анестезиолог загина при изкачване на връх Вихрен / Снимки /

06 Януари 2018 | 12:55
3 коментара
Общество

Докторът - анестезиолог Ф. М. от Пловдив загина при изкачване на връх Вихрен, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

Инцидентът е станал тази сутрин около 5.30 ч.
 
Водач и двама туристи са тръгнали от хижа "Вихрен" към върха. По време на изкачването един от тях се е подхлъзнал и паднал, вследствие на което е починал. Другите двама са в добро състояние.

Загиналият мъж е на 30 години, доктор - анестезиолог, от Пловдив, работещ в София. Инцидентът станал в района на Джамджиевите скали в Пирин. Планинарите тръгнали около 4.00 ч., за да се изскачат до върха по зимната пътека. В района на Джамджиевия ръб обаче единият се подхлъзнал и паднал по скалите. Починал е на място.
 
Приятелите му подали сигнал на тел. 112. Планинските спасители веднага са тръгнали към посоченото място, за да окажат помощ. В същия район е имало и още една група туристи.

Въпреки инцидента условията за туризъм в планините са добри, съобщиха ПСС. Навсякъде времето е спокойно, температурите са по-високи от обичайните. На места има оскъдна снежна покривка. Лифтовите съоръжения работят във всички ски курорти. За първи път днес е отворена и писта "Витошко лале".

Добавени коментари

васко мангелчето публикува:
06 Януари 2018 | 21:12
Миленче,ти си позор ,за свекър ти!За другите ,е явно норма на поведение ,и социален статус.
До заешките ботушки публикува:
06 Януари 2018 | 19:09
И ,ти ,в скоро време ще се молиш!
Циганин публикува:
06 Януари 2018 | 18:58
Вярно е било !Каквото си пожелаеш ,на Йорданов ден ,това се случва!От вшият сайт ,го научих!За 1500лв. си заслужава .

Добавете Вашия коментар

TOP