Традиционно! Студенти пръскат по шевовете хотелите в Банско за 8-ми декември

05 Ноември 2018 | 17:25
0 коментара
Общество

Хиляди студенти вече са резервирали хотелите в Банско за своя празник 8 декември.

По традиция от минали години се ангажират по две нощувки с включена празнична вечеря, ди джей и ползване на спа услуги. В 4 и 5-звездните хотели пакетите за един човек струват около 190 лв.

Много от студентите предпочитат големите хотели, където получават пакети от повече услуги на едно място и така не им се налага да излизат. Хотели с по-висока категория, обаче правят подбор на студентите, защото от опит хотелиерите знаят, че не са редки ексцесиите по време на престоя им. Някои от механите в курорта пък предлагат ваучери за вечеря на различна стойност, като студентите могат сами да избират храната и напитките, които да бъдат включени.

За Коледа и Нова година резервациите също вървят с пълна сила. Част от хотелите са заети вече на 100% за декември, като резервациите са направени най- вече от чужденци, които съчетават карането на ски с празниците. Ремонтите вече почти навсякъде са приключили и са готови да посрещнат своите гости.От туристическия бранш казаха, че очакват ръст на посетителите тази зима. За Нова година и Коледа на много места вече базите за настаняване за запълнени, пише „Монитор“.

През зимните месеци гостите в Банско са основно от съседните на нас държави, но се увеличава броят и на англичаните, които избират курорта за почивка. Българите обикновено правят резервациите си в последния момент, коментират от бранша.

Общината е готова, категоричен е кметът на града Георги Икономов. Той заяви, че по-скоро не очаква ръст на туристите и не бива да се залага и занапред ръст на туристите, а на качеството./Снимка -- архивна/

Добавете Вашия коментар

TOP