Това се коментира! Ходжа Исмаил от Краище лекува с непознати рецепти, взима по 5 лв!

27 Януари 2019 | 16:36
3 коментара
Любопитно

Ходжа Исмаил не прави разлика между бедни, богати, политици, звезди, млади и стари, твърдят местните в белишкото село Краище.

Пред къщата му в селото винаги има тълпа от народ. Хора идват от цяла България и от чужбина, за да търсят помощ от него – ходжа Исмаил. 

За дарбата му обаче години няма, както и религия или принадлежност. Прави впечатление, че ходжа Исмаил не заключва вратите на дома си дори, когато излиза от къщата за обедна молитва. Вътре е събрал тонове книги, някои от които от преди 6-7 века.Но не се страхува. Казва, че ако някой се излъже и открадне книга, то още на другия ден сам ще си я върне. Просто винаги така се получава, силата е свише. Ходжа Исмаил приема всеки, който дойде при него. От последния бедняк до милионера.

Търсят го най-вече обикновени хора, но има и доста политици, бизнесмени, певци и артисти.

Пенсионери също дохождат, а той им дава предимство. Съсредоточава се в проблема на всеки индивидуално, защото рецептите и молитвите не се дават току-така. За всяка болест и за всеки проблем решението е различно и строго индивидуално.

Пари не търси, но отбелязва, че за да хване цярът, всеки трябва да даде нещо от себе си. Да остави нещо – ей така, символично. Затова и сумите, които взима най-често, са от порядъка между 2 и 5 лева. Често пъти използва билкови смеси за лечението, но също така и молитви. Книгите, от които чете най-силните си молитви, са староперсийски, старогръцки и старотурски. А някои от рецептите, които дава против болестите, са чак от времето на Авицена.

И това е интересно: Феноменът Адем Ходжа: Дяволът идва в домовете ни! Ето как да разберем, че имаме магия и как да се предпазим!

“Когато знам каква е болестта и болката на дадения човек, аз трябва да му избера точната молитва. Друга няма да му свърши работа. Намирам я и я пиша на малко листче, което после слагам в бутилка с вода. Няколко дни поред човекът трябва да мие лицето си с тази вода и да пие от нея. Доказано е, че водата има памет и може да пренася информация”, обяснява ходжа Исмаил.

Убеден е обаче, че най-силното от всичко, е вярата.

Ако човек не вярва, никое лекарство – природно или от аптеката, няма да му помогне. Някои идват при него и от чисто любопитство, за сеир. Тях обаче Исмаил Исмаилчев ги познава веднага и ги изпраща по живо, по здраво.Много хора, които вече са се излекували или семейства, сдобили се с мечтаната рожба заради него, идват с подаръци.

“Не искам да го правят. Не е нужно да ми се носят дарове за това, което правя. Господ на мен ми дава всичко. И затова аз пък давам на другите”, казва Исмаил.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
28 Януари 2019 | 20:35
Kak da go otkiq
112 публикува:
27 Януари 2019 | 19:31
ИСМАИЛЕ АКО ТОВА КОЕТО ГОВОРИШ ГО ИЗПЪЛНЯВАШ В ЛИЧНИЯТ СИ ЖИВОТ
Gulcan публикува:
27 Януари 2019 | 17:11
Vqrvam na hodjite mn sa mi pomognali

Добавете Вашия коментар

TOP