Това не е двор на училище в Западна Европа, а училищния двор в Симитли. Харесва ли ви?

16 Септември 2020 | 09:27
0 коментара
Общество

Това не е двор на училище в Западна Европа, а училищния двор в Симитли. Харесва ли ви? Писта за бягане, 2 футболни игрища, волейболни и баскетболни игрища, тенис корт и класни стаи на открито са само част от новите придобивки за нашите деца. Това написа в социалната мрежа Стефан Апостолов, Народен представител от ПП ГЕРБ.

Тази година с нов двор, нова спортна база и обновени класни стаи СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - град Симитли посреща своите ученици. Благодарение на усилената работа на Община Симитли, тази година, училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма.

Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31 лв.

Със съвместни усилия през лятото, ръководството на училището, учители, непедагогическия персонал, ученици и родители постигнаха една обща кауза и обновиха класните стаи в училището. Те сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите.

Благодарение на общата им работа, бившите медицински кабинет и кабинетите по Домашен бит и техника се превърнаха в чисто нови класни стаи.

TOP