Това е невероятната история за деня, в който едва не убиха кралица Елизабет II

15 Януари 2018 | 11:34
0 коментара
Любопитно

Това е историята на може би най-близкия опит до това някой да убие кралица Елизабет II. През 1981-а Кристофър Джон Люис е проблемен тийнейджър от Нова Зеландия, който се прицелва със своята 22-калибрена пушка към Нейно величество по време на обиколката й в страната, хващайки на мушката си нейния костюм в нефритен цвят.   Куршумът пропуска целта си, но според репортер от сайта Stuff и неговото разследване, цитирано от Guardian, тийнейджърът става обсебен от идеята да заличи от света кралското семейство.

В същото време новозеландското правителство се опитва да прикрие колко близо е бил самозваният терорист до това да убие кралицата.

Две години след опита за атентат тийнейджърът планира да застреля принц Чарлз, който е на посещение в страната. За целта младежът се опитва да избяга от психиатричното отделение, в което се намира. А през 1995-а полицията на Нова Зеландия го изпраща на платена от държавата ваканция по време на ноемврийската обиколка на кралското семейство. Властите вярват, че ще е по-безопасно да дреме на някой бряг, вместо да търси начин да стреля по членове на монархията.

Люис се самоубива в затвора през 1997-а. БЛИЦ

 

Добавете Вашия коментар

TOP