Това е Багата! Би се с контузия и след това легна под ножа

30 Юли 2018 | 08:26
0 коментара
Спорт

Българският боец Благой Иванов е бил в изключително трудно положение преди мача си срещу Жуниор дос Сантос и дори е бил пред отказване от срещата в най-престижната верига на смесените боеве – UFC. Той е имал контузия, заради която е бил опериран след битката.

Както е известно, на 14 юли Багата отстъпи на бразилеца по точки в Бойси (щат Айдахо). След мача Дос Сантос призна, че Благой Иванов е силен боец и мястото е именно при най-добрите в ММА.

Българинът обаче е бил на път да не излезе на ринга. Причината е контузия на лявото коляно, на което в началото на годината претърпя операция. По време на подготовката си за битката Иванов е чувствал болки, които са ставали все по-сериозни с наближаването на мача.

“Няколко дни преди мача с Дос Сантос дори мислихме с щаба ми за отказ. Болките бяха силни. Треньорът ми каза, че ако не съм напълно здрав, няма смисъл да се рискува. В един момент обаче реших, че твърдо ще се бия с Дос Сантос. От UFC демонстрираха признание и уважение към мен, пускайки ме в главния мач на вечерта при дебюта ми във веригата. Трябваше да оправдая очакванията към мен”, разказа Багата пред „24 часа“.

След битката Благой Иванов се е подложил на нова операция на менискуса на лявото коляно.

“В момента се възстановявам. Чувствам се добре. Ще трябва да се заредя с търпение, докато всичко с коляното е окей, и после се връщам към здравите тренировки”, каза Багата. Очаква се следващият му мач да е в края на годината.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP