Тотнъм бил на косъм да събере Бербатов и Мартин Петров...

27 Април 2020 | 08:48
0 коментара
Спорт

Мартин Йол е имал амбициозният план да събере в Тотнъм Мартин Петров и Димитър Бербатов през лятото на 2006 година. За това разказва сайтът football.london. През същия трансферен прозорец „шпорите“ продават Майкъл Карик и Анди Рийд и разполагат с достатъчно пари за селекция. Идеята на Йол е да изгради състав, който отново да спечели място в Шампионската лига. Един от плановете му е бил да привлече качествен флангови футболист. Целите му в тази посока са били Хари Кюъл от Ливърпул и Мартин Петров, който по това време играе в Атлатико Мадрид. Австралиецът е отпаднал рано-рано от сметките и Йол е фокусирал усилията си върху това да вземе българина. Преговорите за този трансфер са стигнали до заключителни си етап, но по ирония на съдбата сделката се е провалила заради градския съперник Арсенал. Каква точно е историята?

Според информациите Йол се е разбрал с Атлетико за трансфера на Мартин Петров, като условието е било „дюшекчиите“ да могат да привлекат негов заместник. Планът на испанския клуб е такъв да бъде Хосе Антонио Рейес от Арсенал. В последния момент обаче испанецът е пратен под наем за един сезон в Реал Мадрид. На следващото лято той все пак пристига на „Висенте Калдерон“, което дава възможност на Мартин Петров да бъде трансфериран. През лятото на 2007 година обаче Манчестър Сити също търси крило и успява да спечели битката с Тотнъм за бившия играч на ЦСКА.
Връщаме се обаче година по-рано, когато Йол вeче е уредил големия трансфер на Димитър Бератов от Байер (Леверкузен). Сделката е договорена още през май, а на 1 юли Берба официално е играч на Тотнъм. Това означава, че идеята Марто и Бербо да заиграят заедно в състава на „шпорите“ е била на косъм от своята реализация.

Тотнъм губи два от първите си три мача от новия сезон в Премиър лийг, което убеждава Йол, че все пак трябва да бъдат осъществени още трансфери. Холандецът взема Паскал Шимбонда, а последния момент все пак успява да привлече и така желаното крило. След като сделката за Мартин Петров се е провалила, Йол опира до компромисния вариант Стед Малбранк, който идва от Фулъм в последния ден на летния трансферен прозорец. Тотнъм плаща за белгиеца 2 милиона паунда, като интересното е, че се знае, че по това време той е контузен и ще може да играе чак след 10 седмици. Точно така се и случва и Малбранк дебютира през ноември. Мартин Петров пък остава още един сезон в Атлетико и през следващото лято става играч на Манчестър Сити. Така пропада възможността две от големите звезди на българския футбол да заиграят в един отбор в Премиър лийг.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP