Торта на буквите похапнаха грамотни първолаци в Симитли

23 Март 2019 | 12:17
0 коментара
Култура

„Вече сме грамотни, можем да четем и пишем” гордо заявиха учениците от 1-ви ”Б” клас от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли.

Децата показаха, че вече са грамотни пред зам.-кмета на община Симитли Евгения Георгиева, директора на училището Таня Янкова, заместник директори, родители, каки и батковци.

Първолкасниците шашнаха публиката и с артистични заложби. Празникът започна с посвещение към майките, а грамотните деца заявиха в един глас „ОБИЧАМ ТЕ, МАМО“.

През цялото време децата презентираха буквите от азбуката в стихотворна форма и демонстрираха, че „Вече са грамотни”.

Те вече са изучили всички букви от буквара, а той е ключ към широките простори на доброто и красотата. И вече мястото на буквара заема читанката- книжката със съдбовно предназначение – да научи децата да четат самостоятелно и свободно.

Класният ръководител на най-малките в училище, педагогът Ашминова, бе приготвила изненади за децата като награда за знанията им, с които изумиха всички присъстващи.

Торта на буквите направи празника на буквите незабравим. Цветен и весел спомен за първите постигнати върхове в живота на най-малките ученици, остави милото тържество у всички присъстващи.

Добавете Вашия коментар

TOP