Торбите с лъжите! Предизборните показания като по калъп

13 Февруари 2017 | 08:35
0 коментара
Политика

Партиите щедри на икономически обещания, за да могат да стигнат до властта. Всяка една предизборна платформа прелива от внушението към българите – дайте ни вашия глас, а ние как да управляваме, за да направим живота ви по-добър.

ГЕРБ

650 лв. минимална работна заплата и 1500 лв. средна заплата Удвояване заплатите на учителите Въвеждането на тридетния модел - стратегически национален приоритет. Еднократна финансова помощ за младо семейство при намиране на работа и преместване в друго населено място. България да подаде заявка за участие в ERM 2, преддверието на еврозоната. Енергийната независимост на България - продължаване проучванията в Черно море, интерконекторната връзка и изграждане на нова газова инфраструктура. Ограничаване изграждането на нови, недоказани, скъпи енергийни мощности. Акцентиране на енергийната ефективност Удължаване на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй”. Изграждане на АЕЦ „Белене” на базата на частни инвестиции. Прехвърляне на бюрократичната тежест, която притеснява бизнеса към администрацията. Изготвяне на нова конституция от ВНС. Премахване на депутатския имунитет . Промени в НПК, нова наказателна политика, електронното правосъдие. Проверка на доходите на лицата от т.нар. високи етажи на властта. Активна борба с корупцията, организираната престъпност. Създаване на доброволна военна служба. Въвеждане на военно обучение в училищата.

БСП

Увеличаване на учителските заплати с 15% в началото като до края на мандата увеличението достигне 40%. Преизчисляване на пенсиите. Достигане на реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период на управление. Създаване на фонд „Иновации“ – за да се разкрият производствени предприятия в малките населени места, и фонд „Индустрия" - насочен към спиране изтичането на млади таланти от България. Двойно по-висок данък за хора с доходи над 10 000 лв. Работещите млади семейства да получават 50 лв. намаление от данъка на дете. Отпадане на пръстовия отпечатък за болниците и балансирана външна политика. Държавна подкрепа за българската култура и изкуство. Пресичане на подмяната на българската история и реабилитацията на фашизма и отричането на постиженията на социалистическия период.

ДПС

Единствено ДПС стои в центъра и задава национално-отговорно поведение. ДПС се явява като стабилизиращ фактор на политическата система в страната. Доган и Карадайъ да оглавява кандидатската листа. Листа от 66 кандидати за народни представители в 44-ото Народно събрание.

ВОЛЯ

Младите семейства да получават еднократна помощ по 1000 лв. за всяко новородено дете до третото за на родители над 21 години с минимум средно образование. Заем за жилища на млади семейства да ги закупят на цена от 300 евро на кв.м. с безлихвено изплащане за 10 години. Минимална пенсия от 230 лева. Във всяко населено място модерни пенсионерски клубове. Училищните дворове да бъдат преобразени с модерни спортни площадки. Цена на горивата на цени под 1,90 лева за литър. Държавна помощ на желаещите да се върнат на село и да станат фермери. Мажоритарни избори в два тура и стопяване на партийната субсидия на 1 лев.

Обединен патриотичен фронт

ГЕРБ и БСП копират предизборно програмата на НФСБ в сферите икономика, енергетика, здравеопазване, образование, отбрана, вътрешна сигурност, правосъдие, данъци и доходи. Недопускане увеличение на цената на тока. Повече средства за образование. Ограничаване на мигрантската вълна чрез построяване на ограда по границата с Турция Въвеждане на задължително гласуване за противодействие на купения и организиран вот. Ограничаване на влиянието на ДПС Мерки срещу незаконната сеч и битовата престъпност. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP