Топъл септември с богата културна програма в Сандански

29 Август 2019 | 10:04
0 коментара
Култура

Месец септември, освен прохлада, първи училищни трепети и два официални празника, ни носи разнообразна палитра от събития за всеки вкус. И тъй като последният ден от емблематичния за град Сандански фестивал „Пирин Фолк“ и на първия ден от месец септември, имаме удоволствието да ви поканим в хладината на Летния театър, за да се насладите на Магията на традициите. Пирин Фолк започва на 30 август, продължава на 31 август, а Гала вечерта бележи първият ден от месец септември.

Продължаваме с „Пътешествие из България“ – така е озаглавена изложбата на младата и талантлива художничка от Сандански – Наталия Стоянова. Станете част от нейното творчество на 4 септември, 19:00 ч. в Художествената галерия, в Дома на културата.

„Българи от старо време“ ни връщат назад във времето с концерт –спектакъл на Музикално – драматичен театър, Велико Търново. Датата е 5 септември, 19:30 ч. в Летен театър.

На 6 септември България ще отбележи 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Официалното тържество за града ни ще се проведе от 11:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните.

След празничните прояви идва време и за спорт. Традиционният колопоход, на който Сандански има честта да бъде домакин -  „TourdeSandanski“ ще се проведе от 7 до 20 септември.

Парк „Свети Врач“ освен притегателно място за отдих, спорт и туризъм, се превръща и в сцена на изкуството. На 12 септември, 20:00 ч. акустична музика и поезия, изобразително изкуство и природа в прегръдката на парка, очакват всеки посетител на спектакъла „Топлината на изкуството“.

Месецът продължава с изкуство. На 14 септември от 18:30 ч. Епископска базилика се претворява в галерия, за да представи изложбата на Кръстьо Терзиев – „Черно/Бяло“. Малко по-късно в 19:00 ч.,  сцената на пл. „България“ завладява Илия Луков, който ще сподели с нас своята 25 – та годишнина на сцена.

Всички любители на моторите и открития път, ще имат възможността да се докоснат до своята страст на 16 септември, когато Сандански ще бъде домакин на мотошествие.

Изкуството отново завладява сетивата ни на 20 септември, 18:30 ч. в Художествената галерия в Дома на културата с Националната изложба на карикатурата. На следващия ден – 21 септември, в 10:00 ч. на пл. „България“ даваме начало на колопохода „Не на наркотиците“, а от 20:00 ч. на Летния театър Национален музикален театър – София представят своя концерт-спектакъл „Музикална феерия“.

Денят на независимостта – 22 септември отбелязваме с тържествена церемония на Паметника на загиналите във войните, точно в 11:00 ч.

Време за книга винаги има и то е на 24 септември, 18:00 ч., в Епископската базилика, където Тошко Савов ще представи своята книга –„Пътят към теб“.

Младостта на Балканите и Балкански младежки фестивал ще изпълни Сандански на 25, 26 и 27 септември.

Един от най-красивите месеци завършва с неподправената красота на нотите и концерт на Китаро-мандолинен оркестър. Датата е 28 септември, 18:30 ч. Дом на културата.

Добавете Вашия коментар

TOP