Топ полицай сяда на мястото на хвърлилия отново оставка шеф на НСО?

31 Януари 2018 | 13:07
0 коментара
Общество

Заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР старши комисар Тодор Гребенаров е фаворита за наследник на подалия оставка началник на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов.

Това съобщава в. „Труд“. Гребенаров преди това беше директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, където беше наследен от Пламен Узунов – в момента секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев, министър на вътрешните работи в служебния кабинет „Герджиков“.

Биографията на Тодор Гребенаров, публикувана в сайта на МВР: Професионална кариера: През 1995 година започва професионалното си развитие в Министерството на вътрешните работи като полицейски инспектор I степен в сектор “Охранителна полиция” в ОДМВР Пловдив. Последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор “Конен ескадрон и водачи на служебни кучета”, началник на сектор “Охрана на обществения ред”. 

През 2004 година е назначен на длъжност началник на направление “Охранителна полиция и КАТ”, а от 1 септември 2006 година е началник на отдел “Опазване на обществения ред и превенция” към ОДП-Пловдив и му е присъдена категория Б, комисар. От 15 май 2010 година е началник на отдел “Охранителна полиция” към ОДМВР Пловдив.  Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев на 15 август 2013 година той е назначен за директор I степен на ОДМВР Пловдив. 

Със заповед на министър Йовчев от 25 ноември 2013 година е назначен на длъжност директор на Главна дирекция “Национална полиция” и му е присъдена категория А, главен комисар.  Със заповед на министър Вучков от 26 февруари 2015 година е назначен на длъжност заместник-директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Награди: За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР е награждаван 10 пъти с обявяване на благодарност и два пъти с писмена похвала. Сред получените от него отличия са “Почетен знак на МВР” – трета, втора и първа степен, съответно през 2006г., 2010г. и 2011г. През 2007 година му е връчен “Медал правосъдие, свобода, сигурност”. 

През 2008 година му е присъдено отличието “Полицай на годината” за високи професионални достижения.  През 2009 година получава почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” - трета степен, а през 2017 година почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” - втора степен.

Награден с огнестрелно оръжие през 2012 година.
 

Добавете Вашия коментар

TOP