Томислав Дончев: Случаят с Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка

10 Октомври 2017 | 09:23
0 коментара
Политика

Според мен случаят с Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той призна, че думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ могат да бъдат тълкувани по различни начини и изтъкна, че те са симптом за едно дълго трупано напрежение.

Относно обтегнатата политическа обстановка в последните седмици, той коментира:

"Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго”. Дончев изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат и напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

Вицепремиерът коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово: „Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен.

Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”. След като в понеделник Консултативният съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира: „Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на КСНС или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP