Тома Томов, Коалиция „БСП за България“: България се движи по грешен курс и трябва да го смени

01 Март 2017 | 21:31
1 коментара
Политика

 България се движи по грешен курс и трябва да го смени, недопускайки Бойко Борисов до кормилото. Това каза по време на представянето на листата на Коалиция „БСП за България“ за Благоевградска област, нейният водач Тома Томов. 

По думите му с победата на генерал Радев е усетил една огромна „вълна” и си е помислил, че наистина може да се направи нещо за промяна в България.

„Войната не се печели с разговори по кръчмите, а с големите батальони, които сте Вие. Корупцията е проблем на целия свят. Някои наричат това проявление мафия. В началото се купуват отделни политици, докато се стигне до цялата държава. Институционализираната мафия слага под свой контрол всички сектори на икономиката. В България мощните политически сили се родиха в недрата на организираната престъпност, заяви Томов. Той посочи, че не повече от  200 семейства контролират целия духовен, политически и социален живот на страната, като  контролират и медиите. Във връзка с усложнената политическа обстановка в Америка и Европейския съюз, Томов заяви, че след Брекзит и след Тръмп всичко се „тресе” и се разпада. „Центърът може и да не издържи. До края на годината континентът може да смени началниците ни. Следващите 20 години до сърцето на Африка стотици и милиони хора поради сушата и войните ще тръгнат на север. Предстои много сложно бъдеще”, коментира той.

Томов заяви, че е твърдо за Европейския съюз и една достойна роля на България в европейската цивилизация.

„Против съм дрънкането на оръжие и флотилия в Черно море. Трябва да признаем, че светът се променя – между мир и война,  и България не може да бъде безмозъчна пионка”, добави той.

Тома Томов допълни, че последните 27 години чужди интереси и алчност са разрушили държавата, енергетиката и образованието. „27 години подменят българската история. Колко години нашите политици ще повтарят, че нищо не зависи от тях? Колко години ще ни внушават че сме нищожни, жалки и малки? Държавите са като хората – докато си повтаряш че си малък, ще си жалък; докато си повтаряш, че от теб нищо не зависи, то ще зависи от някой друг”, заяви той.

Според него  в Благоевградска област има доста проблеми за решаване. По думите в областта се усвояват едва 633 лв. европейски средства на човек и брутният вътрешен продукт на човек е малко над 7 000 лв., докато в София е над 20 000 лв.

„Някои общини са сред най-изостаналите икономически в страната. Къде са нашите и чуждите капитали? Не е постигнато преструктурирането на селското стопанство, което да замени основният поминък на хората тук – тютюнът”, допълни Тома Томов.

Според него проблемите на българина не чукат на вратата, а отдавна са я отворили, тъй като през тази врата вече са излезли над 2 млн. българи.

Добавени коментари

Тодор Живков публикува:
02 Март 2017 | 21:03
Сменената посока е КОНЦЛАГЕРА В БЕЛЕНЕ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP