Тома Биков: БСП са готови да докарат до разпад държавата, само и само Нинова да стане премиер!

31 Януари 2019 | 19:58
0 коментара
Политика

БСП са готови да докарат до разпад държавата, само и само Корнелия Нинова да сбъдне детската си мечта да стане премиер - има цели, които са по-високи от средствата.

 

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Острието на управляващата партия излезе с декларация от името на ПГ на ГЕРБ. Според атаката на депутата от левицата Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов говорела, че червените страдат от тежка некъдърност - работят с компромати, но не знаят как.

"Подобно разследване е допустимо за журналисти, но Елена Йончева не е журналист, а депутат в българския парламент", каза още в декларацията си Тома Биков. Според него "истинският журналист не стои във властта, тъй като тук, в парламента, трябва да се говори за идеи, обаче ние обсъждаме черните кампании срещу българското правителство". "Честно казано, Йончева не е разкрила нищо дотук'", обобщи Биков.

 

„Миналата седмица твърдяхте ,че прокуратута е бухалка на ГЕРБ, тази седмица твърдите, че й вярвате – ами тя е една и съща. Тя не се е сменила. Това, което правите е да превърнете собствената си партия в „пощенска кутия“, нещо, което прилича на сайт за фалшиви новини и се държи от офшорна компания“, обърна се към колегите си от левицата Тома Биков.

 

И разпалено продължи да "сече": „Вие дълбаете пропаст в българското общество и сеете омраза. В тази пропаст ще паднете първо вие, защото сте най-близко до нея. Никой не е спечелил от черни кампании, никой не е спечелил от компромати. Това е толкова изтъркано и клиширано правило в медийната политика, че не мога да повярвам, че не сте го чували!“

 

Тома Биков каза още, че в ГЕРБ не приемат морализаторския тон на Корнелия Нинова, "докато тя не отговори на въпросите от собственото си минало".

 

"Понеже често цитирате мои писания от 2012 г. ще ви призова да ви прочетат и моите писания от 2007 г.“, каза Биков. И посочи, че тогава са се въртели „Р. Овчовци". „Ние няма да ви отговорим по начина, по който го правите. Ние много добре разбираме каква е целта ви - да ни вкарате във вашата черна кампания“, заяви депутатът от ГЕРБ. Според Биков в "тези кампании чисти хора няма да останат". 

 

"Върви през последните няколко дни компроматната атака и черната кампания, която БСП води, придоби изцяло публичен размер. Тя вече е ясна. Вчера под формата на „журналистическо разследване“ беше представен компромат, подаден на БСП от хора, които са на границата на криминалния контингент. Организирана престъпна група за изнудване на хора в различни държавни институции. Това ще стане ясно. Тогава ще ви питаме какви ги вършите вие", каза в началото на декларацията Тома Биков.

 

По думите му това е недопустимо, за който и да е политик. „Да, допустимо е за журналист, но г-жа Йончева не е журналист. Тя е политик, тя е депутат. Второ, няма никакво журналистическо разследване и това стана ясно от думите на Пенчо Милков пред БТВ. Преди три дни по неговите думи вие сте получили този компромат и след три дни сте го плеснали на пресконференция без дори да проверите, че има заведено дело от страна на Министерство на културата по този казус“, каза още Биков. Депутатът от ГЕРБ заяви, че тук не става въпрос за много високо усещане къде се намира човек в такава ситуация. „Г-жа Йончева не е разкрила нищо, колеги. Какво разкри г-жа Йончева за българските магистрали?“, попита риторично Биков.

 

И завърши произнасянето на декларацията от името на ПГ на ГЕРБ, отново обръщайки се към левицата: "Избирателите ще ви принудят да заплатите тази цена на поведение, което е политическа лудост. Въртите се в кръг, правите топки от кал, но с такава конструкция няма да имате успех. Знайте, че ролята на морален стожер е тежка роля и не се касае само до изваждането на офшорни сметки!"Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP