Току що! Съдия Дияна Узунова определи 10 000 лв. гаранция за свободата на Данаил Стоицов

04 Юли 2018 | 18:44
8 коментара
Криминално

Окръжен съд Благоевград в лицето на съдия Дияна Узунова определи 10 000 лв. гаранция за свободата на ексшефа на КАТ Благоевград, Данаил Стоицов.

 Днешното дело, което продължи повече от три часа и се гледа при закрити врата.

На него бе обсъдена психиатрична и психологична експертиза, изготвена от вещи лица Иванова и Митева, тъй като по време на престоя си в ареста Стоицов е търсил няколко пъти психиатрична помощ.

Ст. инсп. Данаил Стоицов е отстранен от длъжност, за да не може като началник на „Пътна полиция“ – Благоевград да повлияе на показанията на свидетелите. Това каза адвокат Иван Чолаков, който допълни, че вече не е законосъобразно инспектор Стоицов да остава в ареста, тъй като са минали 43 дни, през които би трябвало да са разпитани всички свидетели свързани със случая, на които той би могъл да повлияе.

Припомняме, че при специализирана акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“ – Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на трима души.

Единият е Данаил Стоицов, бивш началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, на когото са повдигнати обвинения за четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника. 

Другото лице, което е привлечено като обвиняем е Бойко Шарков. Неговото обвинение е за подкуп, в който е участвал като помагач, улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица подкуп. 

Бойко Шарков бе освободен с парична гаранция в размер на 7000 лв.

Третият обвиняем е Никола Доганджийски, който според обвинението умишлено е улеснил ст. инсп. Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. 

Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Третият обвиняем е с определена парична гаранция в размер на 6000 лв.

Добавени коментари

Кат публикува:
05 Юли 2018 | 16:00
Дани е пич.
Кат публикува:
05 Юли 2018 | 15:59
Дани е пич.
пешо публикува:
05 Юли 2018 | 15:56
За това ли Бойко пред КАТ приема поздравления и черпи. Скапана система. Смърди....
До Дани секса публикува: 04 юли 2018 | 22:28 публикува:
05 Юли 2018 | 13:04
В лъки банско ходи два пъти с жена ти. За справка Митрески или вонкашните. Колко командировачни са изкъртили ти толко време да си ливе.
позиция публикува:
05 Юли 2018 | 07:54
много прост ,като неговите приатели такива хора ката дани секса не требва да са на тези високи постове
Дани секса публикува:
04 Юли 2018 | 22:28
Айде полицейските жени да си сменят номерата на телефоните че секс маняка излиза на свобода. Тормозеше жените на колегите му а те му викаха господин Стоицов. Тормозеше докторки, счетоводителки, учителки, секретарки, зъболекарки и т.н. и т.н. Този човек се прави на луд той им сексуален проблем и това го знае цялата област. А Ничев забрави че заедно къртеха командировачни, заедно похапваха в македонска кръчма в Добринище в хотел Лъки Банско и т.н. А сега се прави че не го познава.
адвокаато публикува:
04 Юли 2018 | 20:51
Пробутаха адвокатския номер, бил целувал иконата постоянно и чувал божия глас ревлюто. Нека излезе малко навън сега само добродушни хора го очакват ;)
Mitko публикува:
04 Юли 2018 | 18:58
Izmakna se dani seksa

Добавете Вашия коментар

TOP