Току що! Полицаите, обвинени за смъртта на Чората излязоха на свобода, близките им ги посрещнаха със сълзи на очи /Снимки/

16 Декември 2019 | 23:00
1 коментара
Общество

Петимата полицаи, обвинени по делото за смъртта на Ангел Димитров - Чората излязоха от затвора в Бобов дол.

Това се случи, след като ВКС издаде заповед за отмяна на присъдата им.

Заповедта бе приведена в ход, днес в 17 часа.

Петимата бяха изведени от зандана преди минути и посрещнати със сълзи на очи от близките им, които трепетно ги чакаха за да ги прегърнат.

Както Pirinsko.com информира първи по - рано днес за добрата новина, Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на делото срещу петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Той почина при полицейска акция на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.

За смъртта му бяха обвинени Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски. След 14 г. през април т.г. ВКС ги осъди на по 7 години затвор.

Дни преди Великден те си събраха багажа и доброволно се явиха в затвора в Бобов дол. След това внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото по т. нар. извънреден способ. Същото искане направи и главният прокурор Сотир Цацаров. Той настоя за връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на касационния съд, като счита, че съдебният акт е постановен при съществени нарушения на закона и процесуалните правила, а наложените наказания са явно несправедливи. 

Днес 5-членният състав отмени присъдата им и върна делото за ново разглеждане от нов състав на касационната истанция.

Добавени коментари

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА публикува:
16 Декември 2019 | 23:12
Семейството на Чората осъдиха държавата ни в Страсбург . А тук ги правим герой

Добавете Вашия коментар

TOP