Тодор Козладеров, Таекуон- До ITF: Дано и публиката в Пловдив ни подкрепи

23 Август 2019 | 08:01
0 коментара
Спорт

Българският национален отбор по Таекуон- До ITF продължава да се готви на пълни обороти за предстоящото 21-во Световно първенство в Пловдив. Както е известно, от 25-и до 30-и август страната ни е домакин на авторитетния шампионат,  в който участие ще вземат над 1500 състезатели от 80 държави. Надпреварата ще бъде за юноши и девойки( младша и старша възраст), мъже, жени и ветерани. 70 таекуондисти от цялата ни страна са селектирани от треньорското ръководство в различните възрастови групи.

„ Продължаваме с активните тренировки и работим за всички двигателни качества. Накрая сме на планираните занимания и след едномесечен лагер в Благоевград и повече от седмица в Пловдив,  мога да кажа, че сме готови за започващия шампионат. Ще бъде изключително трудно и тежко, защото ще има повече от сериозна конкуренция във всички дисциплини. Именно заради това наблягаме на физическата издръжливост, защото тя ще бъде от огромно значение . Всеки, абсолютно всеки един от нашия отбор е готов за медал и дано да спечелим повече отличия. Дано и публиката, която дойде в залата да бъде допълнителен мотиватор на националите ни, защото всички искаме да имаме повече призьори на подиума за награждаване”, сподели треньорът Тодор Козладеров.

Шампионатът ще бъде в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, пауър тест и самозащита. Успоредно с първенството в Пловдив ще се проведе и Конгрес на Международната федерация по Таекуон –До ITF,в който участие ще вземат представители от всички страни участнички и ръководството на централата.

„ Денонощно се работи по организацията от няколко месеца. Имаме екип от над 100 човека, които отговарят за пристигането, настаняването, графиците за пътуване на състезателите от хотелите до залата и т.н. Имаме добър опит от предишни големи първенства на които сме били домакини, но сега се очертава да бъде доста по –трудно, защото идват над 1600 човека от целия свят . Убеден съм, че ще се представим като отлични домакини във всяко отношение. Всичко се прави по специален план-график и очакваме още днес първите делегации да пристигнат в Пловдив. Сигурен съм, че залата ще бъде пълна с публика и хората ще видят елитът на нашия спорт в следващите дни. Всички наши състезатели отлично осъзнават важността на първенството и отговорността да представят България. Сигурен съм, че всеки един ще покаже най-доброто от себе си по време на шампионата”, каза президентът на БФ Таекуон- До ITF  Марио Богданов.

Церемонията по откриването на Световното първенство ще бъде в неделя ( 25 август) от 21:00 часа. Състезанията започват в понеделник, като входът за публика в зала „Колодрума” в Пловдив е безплатен!Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP